torstai 8. elokuuta 2013

Throwback Thursday - osa 1


Aika pistää taas ”kynä” sauhuamaan, niinku ”sillon ennen”. Tänä päivänä tosin läppärin näppäimistö tai puhelimen kosketusnäyttö ajaa saman tehtävän kun kynä ja paperi, mutta menköön. Pääasia on että asiat saa ylös niinku aikanaan.

Kuten nimestä voi päätellä, on seuraavien viikkojen aikana tarkotus valottaa pikkasen meiän musiikkitaustaa porukalle. Monia on edelleen, ketkä on ollu mukana alusta asti, mutta sitäkin enemmän on meiän musiikki tavottanu väkeä vasta viime vuosina. Tästä syystä kelataan homma alkuun ja kerrataan mistä tänne ollaan tultu.

Ideaali - Huomenna ja Tänää (vuosi 2003)

 Kun tää albumi tuli tehtyä, oli homma vasta ottamassa tuulta siipiensä alle. Vaikka riimejä oli tullu kirjoteltua jo kolmisen vuotta, en tätä albumia ennen ollut julkaissut mitään konkreettista. Sivustot kuten MP3-Finland, Suomihiphop.com ja Mikseri.net oli kanavia mitä pitkin pysty jakamaan yksittäisiä biisejä. Lähinnä kavereiden tekemien tai streetstyle-biittien päälle (ykkösellä purkkiin-mentaliteetilla) syljettyjä otoksia. Esiintymiset olivat tohon aikaan erinäisten räppibileitten open mic-osioissa ja vasta 2002 sain ensimmäiset soolokeikkani muutamalle koululle.

 Vuonna 2003 Huomenna ja Tänää-albumin myötä perustettiin myös LP-Records räppikokoonpano. Idea syntyi oman levyn nauhotteluiden yhteydessä ja kokoon raavittiin sitten kavereita eripuolilta. Ideaali, Apollo, Baroni, Kneebro, JV, Dj Flamer, Jobi, Ocsid, Pehmo-A. Sekalainen kokoonpano, jonka jäsenet toimivat itsenäisinä artisteina, mutta nauhotukset sekä bileet ja keikat järjesteltiin yhdessä. Tällä klikillä ja itsenäisesti keikkoja alkoikin sitten olemaan enemmän ja oman nimen tietoisuus levisi muihinkin kaupunkeihin keikkailun myötä. Tähän aikaan järjestettiin myös ensimmäiset Summer Up-bileet mukkulan rantaan. Järjestäjinä toimi mun lisäksi Apollo ja Dj Flamer. Ensimmäisen vuoden yleisökadon jälkeen järjestäjäksi jäi ainoastaan Apollo eli Mara, ja hommahan on ihan kiitettävästi kasvanut noista ajoista. Big Up.

             


 Itse albumia valmisteltiin kaverin LuontoPolku-kotistudiossa ja biiteistä vastasivat Ocsid, Jay Who?, Mgi sekä Samppa & Mikko. Vuotta aikaisemmin olin vieraillut MGI:n oman räppikokoonpanon omakustanne-albumilla ja näiltä ajoilta seurasi miehen kanssa monia vuosia jatkunut yhteistyö, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. Vierailevia räppäreitä taas albumilla oli vielä tuohon aikaan A’damite-nimellä keikkaillut Brädi, Mgi, Jay Who? (joka tuolloin räppäsi vielä englanniksi), Fro-Yo, JK, sekä Haair.

 Levyn kappaleiden aiheista en tässä vaiheessa ala kertomaan enempää, sillä ne voi jokainen kuunnella itse alla olevasta linkistä. Levyn miksauksen ja masteroinnin on hoitanut Ocsid. Kaikki kappaleet on nauhotettu LuontoPolku-studiolla by Ocsid lukuunottamatta kappaletta numero 4, joka äänitettiin Poskiontelo-studiolla Cheekin toimesta.
Vuosien jälkeen - Kiitos kaikille levyn tekoon osallistuneille henkilöille ja seuraavaan päivitykseen asti, kuuntelun iloa! 

Ja muistakaa - levy on tehty tosiaan 11 vuotta sitten...  ;)

- Jussi / Ideaali


KUUNTELE LEVY --> Ideaali - Huomenna ja tänää (2003)

KUVAT JA ARTIKKELIT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti