torstai 22. elokuuta 2013

Throwback Thursday part 3


Ideaali - Tilitys & Sylkäsy (2005)



Vuonna 2005 julkaistiin pitkäsoitto, joka kantoi nimeä "Tilitys & Sylkäsy". Albumi oli työstetty
jälleen kerran vuoden sisällä ja toisen levyn julkaisun jälkeen homma oli edelleen nousussa.
Tässä vaiheessa taidot tuntuivat kehittyvän päivittäisen kirjoittelun ja keikkailun myötä ja nälkä räppäämiseen oli suuri. Biisejä tuli työstettyä jatkuvasti lisää ja uusia kontakteja muodostettiin ympäri Suomea. Uusia tuottajatuttavuuksia saatiin mm. porvoolaisen Coman ja Timo Pieni Huijauksen muodossa.  Biittien laatu parani monella tavalla ja edellisten albumien miksaus ja masterointi-virheistä opittuna Tilitys & Sylkäsy-levyn kokonaissaundi otti harppauksen eteenpäin.

Albumille biittejä tuottivat Jay Who?, Mgi, Coma, Timo Pieni Huijaus, Don P, Sibbe, sekä JK. Vierailijoita albumilla oli tällä kertaa nyt kokonaan suomeen siirtynyt Jay Who?, Brädi, Timo Pieni Huijaus, Namika Lahden Jenkki-vahvistus Monte "Shon" Cummings, LP-Crew, Meissi, sekä Sannuli. Levyä nauhoiteltiin edelleen kotistudiolla, mutta saundin ja tuotannon perään katsottiin tarkemmin kuin aiemmilla kerroilla.


Vuoden 2005 aikana LP-Recordsin yleinen maine oli myös hyvässä nousussa. Omasta puolesta keikkoja kertyi vuoden aikana päälle 25, joista 5 oli tv-esiintymisiä MTV3:n Yökerho-bileohjelman "Pulssi":n mukana. Omasta porukasta Apollon levy oli myös breikannut isosti levydiilin myötä ja keikkoja vedettiin mm. Pipefestissä sekä YleX:n Abiristeilyillä. Rankkoja reissuja, joista jäi pelkästään hyviä muistoja =)


Vaikka edellisenä vuotena levydiilisuunitelmat Rähinän kanssa olivat menneet puihin, oli tälläkin vuodella jotakin tarjolla. Suuremman levy-yhtiön kanssa sopimuksia oltiin jo neuvoteltu puolestani, mutta nuorena "aitona hoppipäänä" jätin tarjoukset huomioimatta, koska vanhemmat räppärit
pitivät tarjolla ollutta levy-yhtiötä liian poppimaisena. Huonoja päätöksiä, joista kärsii koko ruumis..Näin jälkikäteen ajateltuna =p
Vuoden 2005 aikana oma hype kuitenkin kasvoi entisestään ja keikkakokemusta karttui varsin hyvin. Tuolloin vierailtiin myös edesmenneen Royal Familyn "Royal Radio" - kokoelmalevyllä. Uusia suhteita solmittiin ympäriinsä ja linkittäytyminen skenen sisällä alkoi olla hyvällä mallilla. Tästä vuodesta jäikin soolo-aikoihin katsoen monelta kantilta eniten käteen.

Sitten alkoi seurustelu. Vuosi taukoa levyn julkaisusta. Musiikillisesti katsoen huonoin ratkaisu ikinä. Tästä syystä skippaamme vuoden 2006 ja jatkamme seuraavalla kertaa vuodesta 2007.

Ensi torstaihin asti siis - Nauttikaa vuoden 2005 albumista  "Ideaali - Tilitys & Sylkäsy"!

Palaamisiin ;)



Kuuntele Tilitys ja Sylkäsy TÄÄLTÄ
Tsekkaa vanhat kuvat ja artikkelit (2005) täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti