torstai 15. elokuuta 2013

Throwback- thursday - Toinen Erä


Ideaali - Toinen Erä (vuosi 2004)



Vuonna 2004 julkaistiin ”Ideaali – Toinen Erä” pitkäsoitto. Tämän albumin valmistelu oli alkanut aikalailla heti Huomenna & Tänää-albumin julkaisun jälkeen ja ajatuksena olikin pitää julkaisutahti ajatuksella – levy per vuosi. 
Tän levyn aikana homma lähti oikeestaan ekaa kertaa isommin nousuun. Levyä väännettiin jo pikkasen enemmän viilaten ja nälkä oli suuri. Duragit päässä ja isoissa housuissa viihdyttiin porukalla ja ekoja esiintymisiä alko olemaan yökerhoissa missä oli nättiä huomata ero aikasempiin nuokkukeikkoihin. LP-Records oli myös muodostunut tässä vaiheessa lopulliseen muotoonsa ja albumille oli nättiä saada toimivat vinyyliscrätchit 
meiän dj Flamerin taholta. Tän päivän Dj-toimintaan myös suurena erona oli
ton ajan DJ:den ammattimaisuus. Kuka tahansa ei voinut lähteä soittamaan levyjä ja sanoa olevansa DJ. Soittaminen hyvin vaati taitoa ja oma 
roudaamisensa oli myös vinyylilaukuissa, miksereissä, neuloissa ja soittimissa mitkä tänä päivänä on korvannu monessa tilanteessa jopa pelkkä läppäri. Arvostusta ja hatunnostoa tässä kohtaa siis niille DJ:lle 
ketkä tänä päivänä vielä vinyyleillä soittoa harrastaa, sekä niille ketkä 
tekee uudemmilla laitteillaan soittamisestaan haastavampaa, kun pelkkää 
napin painamista.





Toinen erä-albumia väännettiin pääasiassa samojen tuottajien kanssa, kuin edellistä albumia. Tällä kertaa mukana oli Jay Who?, Mgi sekä Ocsid. Uutena tiimiläisenä LP:stä mukaan osallistu ensimmäistä kertaa myös JV. 
Levyä nauhotettiin edelleen kotistudioissa ympäri Lahtea. Mieleen muistuvina nauhotuspaikkoina tähän väliin Luontopolku-studio (Ocsid), J-Kayn kotistudio Kiveriössä sekä Maken ja muiden kavereiden isännöimä ”Metro” Keskustan ytimessä. Vierailijoina albumilla oli mukana Jay Who?, joka jatko tässä kohtaa edelleen vielä englanniks räpäten (lukuunottamatta 3stories-biisiä), Word-e sekä Brädi, joka oli välissä kerennyt käymään läpi vielä nimimuunnoksen Bräd Spitt. Omaa jengiä LP-Recordsia oli tohon aikaan edustamassa Kneebro, Baroni, sekä Apollo, jolla tohon aikaan oli oma nousuvaihe käynnissä oman albuminsa kanssa. Apollon "Peli"-single breikkas isosti tohon aikaan ja sitä kautta myös muu porukka sai lisänostetta keikkoihin ja hypeen. Tästä vuodesta eteenpäin myös Summer Upin suhteen tuli muutoksia mun ja Flamerin jättäydyttyä pois järjestelyistä ja Maran jatkettua yksin Summer Uppien hoitamista. 



Vuoden 2004 Toinen Erä-painosta tehtiin 500 kappaleen erä, joka myytiin todella nopeasti loppuun. Tän albumin johdosta myös muut tahot innostuivat mun kamasta, mikä johti taas paikkaan Open Recordsin Suomi Hiphop-kokoelma 4:lla.

Toinen mikä tohon aikaan vaikutti lupaavalta, mutta 
kaatui myöhemmin epäselväksi jääneisiin syihin, oli Elastisen ja Rähinän osoittama kiinnostus seuraavaa albumia kohtaan. Monen kuukauden ajan oli puhetta tulevan albumin julkaisusta Rähinän uuden alasiiven Alarm-Entertainmentin kautta ja äijät vaikutti olevan innostuneita asiasta. Kuitenkin kesän jälkeen seuraavana syksynä hommat kaatuivat ja julkaisutapa jatkui jälleen omakustanteena.


Kuuntele Toinen Erä-albumi TÄÄLTÄ
Kuvat, artikkelit ja mainokset 2004 TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti