tiistai 8. tammikuuta 2013



MAAILMAN YMPARI NELJASSA KUUKAUDESSA

Kyseinen blogi on tahan asti keskittynyt Ideaali & Jay Who?:n
musiikilliseen raportointiin ja aikoo keskittya siihen jatkossakin.
Nyt kuitenkin on tarkoitus tuoda blogiin pienta lisatwistia silla, etta toinen bandin jasenista, eli Mina, Jussi Jokela, Ideaali olen lahtenyt reissaamaan neljan kuukauden ajaksi pallon ympari. Reitti: Suomi - Thaimaa - Laos - Kambodza - Hong Kong - Kiina - Japani - Yhdysvallat - Peru - Chile - Brasilia - Espanja - Suomi. Aikaa: Nelja kuukautta. Vetoja matkalta ajoissa selviamisesta voi lyoda paikallisilla herrasmiesklubeilla ja ainoastaan englannin punnista.

Reissaus maapallon ympari on jo pyorinyt mielessa jo useampien vuosien ajan, mutta vasta viime vuonna tajusin oikeasti tarttua ajatukseen. Nain ollen viime vuosi kului rahaa saastellessa ja matkaa suunnitellessa. Pienella budjetilla elaminen tuotti valilla vaikeuksia omille hedonistisille elamantavoille, mutta tavoitteisiin rahan saaston suhteen paastiin ja liput saatiin ostettua. Kilroyn kautta lentoliput saatiin n.3500 euron hintaan ja auto jenkkien lapiajoa varten saatiin hoidettua samaa kautta. Reissukaveriksi mukaan lahti oma tyttoystava Eeva.

VIIMEISET PARI VIIKKOA ENNEN MATKAA

Viimeiset viikot ennen reissua kuluivat todella hektisissa tunnelmissa. Viimeisia saatoja tulevaa Ideaali & Jay Who? levya varten jouduttiin tekemaan lahes joka ilta yli puolen yon ja paivat olivat pitkia. Lopulta kuitenkin omat osuudet saatiin nauhoteltua ja muu bandi saa hoitaa homman loppuun.

Pakkaamisen jatin matkan pituudesta huolimatta viimeiseen paivaan ja mita luultavammin myohemmin tulen tajuamaan unohtaneeni jotain. Talla hetkella listalta loytyvat jo slabarit eli sandaalit - joskin halvallahan ne saa taaltakin ostettua.

HELSINKI - BANGKOK

Nyt on viisi paivaa kulunut matkasta ja blogin kirjoitus paasee vihdoin vasta alkuunsa siis. Lento suomesta sujui tutun turvallisesti Finnairin siivittamana ja elokuvien ja viinilasillistenkin jalkeen nuutuneena onnistuin saamaan unta vain kolme tuntia ennen aamua. 

Bangkok sensijaan toivotti avosylein heti kentalla tuttuun tapaan tervetulleeksi +35 asteen lammolla ja ilmankosteudella. Ytimeen paastiin lentokenttajunalla, mutta omien vaarien muistikuvien mukaan jaimme vaaralla pysakilla ja kavelymatka guesthouselle rinkat selassa pitkin kaupungin kujia ja katuja kesti lahemmas kaksi tuntia. Sijainniltaan ja ja maisemiltaan kyseinen majoitusvaihtoehto - River View Guesthouse on kuitenkin todella suositeltava kohde. Muutama minuutti metroasemalle, josta yhteydet rautatieasemalle ja skytrain-linjoille. Huikeat nakymat alla lipuvalle joelle ja kaupungin itapuolelle katolla sijaitsevasta ravintolassa. Mikali siis olet tulossa Bangkokkiin, suosittelen yllamainittua vaihtoehtoa. Hinta yolta noin 18 euroa huonetta kohden ja kahteen pekkaan maksettuna istuu pienempaankin paivabudjettiin.

Nyt paivat ovat kuluneet paaasiassa kauppoja ja katuja kierrellen. Thaisafkan tuoreus, lammin ilma, paikallisten ystavallisyys ja kiireettomyys on jo alkanut tehda tehtavaansa. Hermojen kiristys on ainakin vakiokayraansa nahden laskenut ja matka on vasta alussa. Iltoja ollaan istuttu kattoterasseilla, kavelty lumpini-puistossa, lyoty vetoa illan matseista paikallisten aijien kanssa Ratchadamn-thainyrkkeilystadionilla ja tutustuttu muutamaan Kanadalaiseenkin, joiden kanssa tuli vietettya pari iltaa viihteella. Kanadalaisia, ei jenkkeja siis..Suuri ero vaikka ennakkoluuloja tulisikin taas karsia ennen Los Angelesiin lentoa.

(Thainyrkkeilya Bangkokissa - Meikalaista ei paastetty hakin sisapuolelle)


Nyt kuitenkin aika Bangkokissa on loppumassa. Tanaan tsekattiin itsemme pihalle guesthousesta ja tultiin pyorahtamaan viela kaupoilla. Yojunan liput kaytiin hakemassa aikaisemmin ja kymmenen aikaa jatkuu matka etelaa kohti. Yojuna makuuvaunussa aamupalalla, parin tunnin venematka ja ylimaaraisen saadon pois jattaminen maksoi 1300 Bahtia eli noin 32 euroa. Hieman halvemmalla olisi paassyt ahtaassa dosassa ja lautalla, mutta pyritaan nyt ainakin matkan alkuun jattamaan edes osa sniiduilusta pois.  Talla hetkella paivabudjetti on noin 40euroa, mutta pienenee joka paiva.

Seuraava kohde on siis Koh Tao. Tuttu paikka itselle aikaisemmalta reissulta jonka tein viisi vuotta sitten kavereideni kanssa, mutta uusi mesta Eevalle. Paikan valintaan vaikutti myos suuresti se, etta pikkuserkkuni Marcus, ruotsista, ilmoitti olevansa saarella talla hetkella. Nyt siis suunta kohti Koh Taoa ja sita myota alkaa myos treenaaminen, jotta joulun aikana keratyt hyljemaiset rasvavarastot saadaan poltettua pois. Kun ei ole tarvetta suojautua pakkaseltakaan tana talvena :D

Seuraavaan paivitykseen - Hyvaa viikonjatkoa ja pysykaa
lampimina! (Koitetaan seuraavalla kertaa laittaa kuviakin
sitten enemman =)

Peace!
-Jussi / Ideaali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti